HTML

napraforgoblog

Friss topikok

Címkék

Archívum

Kinek a zsoldosa Ángyán József?

2012.05.02. 10:36 napraforgo966

 Szórakoztató dolog Ángyán József interjúit és jelentéseit olvasgatni.

 

Érdemes a magát kuruc szabadságharcosnak maszkírozó államtitkár álarca mögé pillantani.

 

Érdemes odafigyelni azokra a tényekre, amelyekről az államtitkár nem beszélt.

 

  1. Valójában ő lépett le a minisztériumból, de nem birtokpolitikai viták miatt, hanem mert két haverját, akik a régi kommunista csapatból ragadtak a minisztériumban, a miniszter felmentette. Valójában ez volt az oka annak, hogy a miniszterelnök nem védte meg őt. Úgy tűnik, a függelemsértést a polgári kormánynál nem díjazzák.
  2. A volt csákvári állami gazdaság földjei körüli vita kulcsszereplője egy bizonyos Viszló nevű polgártárs, akiről az államtitkár egy szót sem ejt, pedig sokszáz hektár állami földet kezel. Ő áll az államtitkár úr mögött – pénzzel és hatalommal. Vele ad ki közös könyvet az LMP képviselője, Szabó Rebeka, aki az államtitkár tanítványa. Kíváncsian várjuk az államtitkár reakcióját, amikor Viszló úr földjeinek felosztására sor kerül. Viszló Levente közismerten a Haraszthy nevű volt SZDSZ-es államtitkár embere. Haraszthyt a Fidesz győzelme után elküldték a minisztériumból, és most Viszló fizeti – feleségestül, hibernálva őt a reménybeli jobb időkre. Így kerül a népi Ángyán foltnak az LMP-SZDSZ-es zsákra.
  3. Rejtélyes okokból arról sem beszél az államtitkár, hogy a Lepsény határában lévő földek vitájában partnere és csendestársa Ácsné. Az az Ácsné, aki több száz (650) hektár állami földön gazdálkodik (Mellesleg a földkiírások idején tiltakozott az állattartási kötelezettség ellen, mondván, ilyen körülmények között ők nem is pályáznak.). Ideje volna azt is szétosztani a helyi gazdák között.
  4. És végül a kajászói földek ügyében sem az a zavaró, hogy az államtitkár nem tesz említést a faluban élő rokonairól, hanem az, hogy nem írja meg az igazat a Kajászó határában lévő földek lényegéről. A köztudottan Jobbik-aktivista négy család a választási kampányban nyíltan megfenyegette a választókerületi fideszeseket az alábbi remekbe szabott módon: ,,kis buzi fideszesek, jön a Jobbik, és le lesztek nyomva!”

 

Hiába, bolond világ ez, ha még a szabadságharcosok élete is ilyen bonyolult. De meddig tűri ezt a miniszterelnök?!

368 komment · 8 trackback

süti beállítások módosítása